UBC logo
UBC logo
Partners

Welkom

De Unlimited Business Club
is een dynamische vereniging voor managers en management ondersteuners.

Wij maken tijd voor een professionele ontplooiing en netwerken door het organiseren van activiteiten die afwisselend, leerrijk en verrijkend zijn.

Eerstvolgende Events
Er zijn geen events gepland voor de komende 220 dagen
Forums
Unlimited Business Club :: Forums :: UBC Forum :: Opinies & Discussies
 
<< Voorgaande discussie | Volgende discussie >>
Nieuwe wetgeving inzake vervoer kinderen
Moderators: Filip, Herman
Auteur Bericht
Peter H.
do mei 08 2008, 07:40
Geregistreerde deelnemer #261
Geregistreerd: zo apr 01 2007, 04:30
berichten: 4
Vervoer van kinderen in de auto: weldra nieuwe wijzigingen van kracht Op 10 mei aanstaande worden twee wijzigingen van kracht betreffende het vervoer van kinderen in de auto.
De algemene regel blijft van toepassing: kinderen kleiner dan 1,35 m moeten vervoerd worden in een aangepast beveiligingssysteem.
Kinderen van 1,35 m of groter moeten vervoerd worden in een kinderbeveiligingssysteem of de veiligheidsgordel gebruiken.1e wijziging: recentere Europese normen. Kinderbeveiligingssystemen zullen moeten voldoen aan de norm R44/03 of R44/04.
Voorheen mochten ook zitjes met homologatielabel R44/01 of R44/02 gebruikt worden (hoewel het hier gaat om oude zitjes die bijna niet meer in omloop zijn).
Concreet betekent dit dat het homologatienummer op het zitje of op het verhogingskussen moet beginnen met de cijfers 03 of 04.
Omdat de overgrote meerderheid van de momenteel gebruikte beveiligingssystemen reeds aan één van beide normen beantwoordt,kunnen de meeste ouders dus rustig hun huidig kinderzitje of verhogingskussen verder gebruiken. 2e wijziging: afschaffing van een uitzondering Is het onmogelijk om achterin een 3e beveiligingssysteem voor kinderen te plaatsen omdat er al 2 gebruikt worden?
Dan mag een derde kind van 3 jaar of ouder én kleiner dan 1,35 m toch achterin meereizen zonder kinderbeveiligingssysteem. Het moet dan de veiligheidsgordel dragen. Tot 9 mei gold deze uitzondering ook nog voor kinderen jonger dan 3 jaar die in dit geval verkeerden. Vanaf 10 mei is dit niet meer toegelaten: een 3e kind jonger dan 3 jaar mag vanaf dan niet meer achterin meereizen zonder beveiligingssysteem.
Als achterin reeds twee kinderen gebruik maken van beveiligingssystemen, dan is een derde kind jonger dan 3 jaar verplicht om voorin mee te reizen in een beveiligingssysteem. Is dit onmogelijk, dan mag dit derde kind niet meer meereizen in de auto.  bron : politie Bodukap....
Terug omhoog
Website
 

Ga naar:     Terug omhoog

Publiceer deze discussie: rss 0.92 Publiceer deze discussie: rss 2.0 Publiceer deze discussie: RDF
Powered by e107 Forum System